Afbouwprofs hebben de toekomst
24 november 2020

Voorlichtingscampagne van start

In de afbouw is er volop werk voor mensen die lekker met hun handen willen werken. Maar de bekendheid van onze mooie vakopleidingen is niet zo groot als we zouden willen. Daarom willen we meer jongeren en hun ouders informeren over de opleidings- en carrièremogelijkheden. In korte video’s vertellen jonge Afbouwprofs waarom zij kozen voor hun opleiding tot vloerenlegger, stukadoor, natuursteenbewerker en plafond- en wandmonteur.

Met deze voorlichtingscampagne willen we bereiken dat meer jongeren beginnen aan één van onze specialistische vakopleidingen. In korte videoclips laten we zien wat voor moois je dan leert maken, maar ook dat je volop tijd over houdt voor ‘fun’. De video’s delen we op hun social-mediakanalen: Instagram, YouTube en Snapchat. En omdat ouders meer op Facebook zitten, laten we ze daar ook zien.

We willen in de campagne meegeven dat je als Afbouwprof écht iets moois leert maken. Als vakman of vakvrouw in de afbouw ben je verzekerd van werk en heb je een uitstekend salaris. Op de website www.afbouwprofs.nl willen we toekomstige leerlingen graag uitnodigen om een open dag van een school te bezoeken, een dagje mee te lopen of een kennismakingsgesprek te regelen. 

Door een combinatie van werken en leren worden jongeren in onze sector opgeleid tot stukadoor, vloerenlegger, natuursteenbewerker en/of plafond- en wandmonteur. En wil je daarna nog meer, dan is het mogelijk om door te groeien: dan word je bijvoorbeeld uitvoerder, bedrijfsleider, ondernemer of docent. Kortom, echte Afbouwprofs hebben de toekomst. 

Voor VMBO-scholen en anderen die de vakopleidingen meer bekendheid willen geven, zijn er ook posters gemaakt. En flyers, met korte uitleg om de ‘stoere beroepen’ te laten zien.

Meer informatie: kijk op www.afbouwprofs.nl. 

Afbouwprofs is een initiatief van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw en wordt ondersteund door NOA, FNV Bouw en Wonen en CNV Vakmensen. 

Deel dit artikel:

Laatste nieuws