18 september 2019

Erwin Brouwer mededirecteur van NOA Opleidingsbedrijf Zuid Nederland

De vestiging van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw in Rosmalen en de opleidingsbedrijven voor de schildersvakopleidingen in Rosmalen, Nuenen, Tilburg en Breda werken al ruim 10 jaar intensief samen en de directie werd tot nog toe door John Broeders gevoerd. Per 1 september heeft John ondersteuning gekregen, want Erwin Brouwer - bekend van het Koning Willem 1 college - is mededirecteur geworden.

De verschillende vestigingen, waar begin dit jaar ook Nijmegen aan is toegevoegd, met daarnaast nog een uitzendpoot, vragen om een intensieve begeleiding. Dagelijks is er contact op het gebied van instructie aan leerlingen, administratieve activiteiten, uitwisseling van informatie en expertise om er voor te zorgen dat de aangesloten bedrijven voldoende gekwalificeerde medewerkers kunnen laten instromen in onze branches.

De afgelopen tijd, nu, maar ook in de komende jaren moeten alle registers open worden getrokken om voldoende nieuwe leerlingen te werven. Meer vraag en minder beschikbare leerlingen door een afname van het aantal VMBO leerlingen betekenen dat er meer activiteiten op werving moeten worden gericht. Dat wordt enerzijds door de ambassadeurs van de afbouwsector opgepakt, maar alle hens moeten aan dek om de BWI leerlingen (Bouwen, Wonen en Interieur) onze kant op te laten komen. “We ondersteunen de VMBO scholen bij deze studie richting om onze branche op het netvlies te krijgen”, vertelt John Broeders. “En gelukkig groeien we weer in leerlingenaantal op de opleidingen en zitten we zelfs boven het aantal leerlingen van voor de recessie. Dit aantal willen we natuurlijk consolideren en zelfs uitbouwen.”

John Broeders is bijna 64 en vond het hoog tijd om alvast over zijn opvolging na te denken. Hij blijft voorlopig nog directeur, maar met de komst van Erwin Brouwer kan hij al wel een klein stapje terug doen. Erwin was bij velen in de bedrijfstak bekend als docent stukadoren en later directeur BAM van het Koning Willem 1 College in Den Bosch. Per 1 september is hij mededirecteur van NOA Opleidingsbedrijf Afbouw Zuid Nederland en de diverse stichtingen voor opleidingsbedrijven van de schildersvakopleiding. Erwin heeft ontzettend veel zin in zijn nieuwe uitdaging, om vanuit deze functie leerlingen en leerbedrijven te begeleiden.

Erwin Brouwer
Erwin Brouwer
Deel dit artikel:

Laatste nieuws