Opleiding Stukadoor

Werk je graag met je handen én hou je er van iets moois te maken? Dan is het stukadoorsvak wat voor jou! Kies je voor de opleiding tot stukadoor dan krijg je bij NOA Opleidingsbedrijf Afbouw een baangarantie. Je gaat 4 dagen werken en 1 dag naar school. Je verdient meteen een leerling salaris. En na afronding van je opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden. 

Een afwisselend vak

Door het gebruik van moderne materialen, machines en gereedschappen is het vak van stukadoor zeker niet alleen geschikt voor mannen. Ook stoere meiden die van aanpakken weten, kiezen voor de stukadoorsopleiding. Neem Yvette, die er trots op is als mooimaker een echte Afbouwprof te zijn. Ben je net als Yvette graag met je handen bezig én wil je leuk verdienen? Als stukadoor krijg je een mooie toekomst. En heb je ook genoeg vrije tijd om andere leuke dingen te doen. 

Hoe word je stukadoor?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een echte Afbouwprof te worden. Zonder vooropleiding, maar met een goede motivatie kun je na een intake bij een van onze Praktijkopleiders beginnen met de Entree-opleiding op niveau 1. Om te starten op de niveau 2 opleiding heb je minimaal een diploma van het VMBO of de Entree-opleiding nodig. Een bewijs dat je de eerste 3 jaren van de HAVO of het VWO goed hebt doorlopen is ook voldoende. De beroepsopleiding tot stukadoor (niveau 2) duurt twee jaar. Deze opleiding volg je via de BBL-leerweg: 4 dagen werken en 1 dag naar school, waar praktijkleren centraal staat. 

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je hoe je op verschillende manieren een wand of plafond er weer strak en fris uit kunt laten zien. Het strak afwerken van buitengevels, binnenmuren en plafonds wordt jouw specialiteit. Een sierpleister aanbrengen? Dat kan jij met de hand en machinaal. Je leert veilig te werken en wanneer je welke materialen gebruikt. 

Waar?

De opleiding tot stukadoor wordt niet op elke school aangeboden. Regionale Opleidingscentra mogen namelijk zelf bepalen welk onderwijs en opleidingen ze aanbieden. Maar door het land verspreid zijn er ROC’s en Opleidingsbedrijven waar je terecht kunt. We helpen je graag verder als je meer wilt weten. Vind jouw dichtstbijzijnde locatie hier, of vul het contactformulier in en dan zoeken we het voor je uit.

Stukadoor opleiding
Algemene informatie

Stukadoor opleiding

Opleiding: Stukadoor
Niveau: 2
Leerweg: BBL
Duur: 2 jaar

Waarom kiezen voor een NOA Opleidingsbedrijf?

Als je zelf een leerbedrijf hebt gevonden, dan weet je werkgever ook waar je naar school kunt. Maar je hoeft geen leerbedrijf te hebben om aan de opleiding te kunnen beginnen. Bij NOA Opleidingsbedrijf Afbouw heb je een baangarantie en word je geplaatst bij een erkend leerbedrijf dat bij je past. Je wordt dus echt opgeleid door vakmensen.
Wat er zo mooi is aan het stukadoorsvak? Je hebt eer van je werk. Het mooie resultaat is direct zichtbaar. En met de toenemende vraag naar vakbekwame stukadoors is deze opleiding een verstandige keuze voor de toekomst.

Aanmelden

Meld je direct aan aan bij één van de NOA Opleidingsbedrijven.

Doorstroommogelijkheden

Met onze vervolgopleiding kun je jouw toekomst als echte vakman of vakvrouw nog verder ontwikkelen.