Opleiding Plafond- en Wandmonteur

Werk je graag met je handen én hou je er van iets moois te maken? Dan is plafond- en wandmonteur wat voor jou! Kies je voor de opleiding tot plafond- en wandmonteur dan krijg je bij NOA Opleidingsbedrijf Afbouw een baangarantie. Je gaat 4 dagen werken en 1 dag naar school. Je verdient meteen een leerling salaris. En na afronding van je opleiding zijn er doorgroeimogelijkheden.

Zeker van “money” en toekomst

“Van niets iets moois maken, dat vind ik vet”. Afbouwprof Jason creëert ruimte. Als plafond- en wandmonteur werk je in moderne gebouwen en oude panden, die afwisseling is tof. “En ik ben zeker van money en toekomst! Dan kan ik na mijn werk lekker chillen en een balletje trappen, want dat is ook mijn ding.” Wil je net als mooimaker Jason ook Afbouwprof worden?

Beroep

Een plafond- en wandmonteur monteert (onderdelen van) systeemwanden en -plafonds. Dit kunnen vaste systemen zijn, maar ook verplaatsbare. Als monteur werk je op wisselende locaties. Je bereidt jouw werkzaamheden voor, meet maten op, monteert (onderdelen van) de plafonds en/of wanden (met of zonder deuren) en brengt diverse hulpconstructies en voorzieningen aan. Ook maak je als plafond- en wandmonteur sparingen in wanden en plafonds voor lichtarmaturen of roosters voor de luchtregulatie.

Je werkt individueel of met een team aan projecten. Je moet dus goed zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen werken. Bovendien is het werken conform de veiligheids- en milieuvoorschriften van groot belang. Ook is het belangrijk dat een plafond- en wandmonteur praktische oplossingen kan bedenken voor onverwachte problemen. Verder moet je goed op te hoogte blijven van nieuwe monteertechnieken en interieurtrends.

Wat leer je?

Via praktijkopdrachten en gastlessen maak je kennis met allemaal verschillende typen wanden en plafonds en ga je er zelf mee aan de slag. Hoe verder je in de opleiding komt, des te moeilijker de systemen worden. Zo word je opgeleid tot een breed inzetbare vakman. Bij de opdrachten zijn echte praktijksituaties het uitgangspunt. Je bekijkt deze situaties niet alleen vaktechnisch, maar bijvoorbeeld ook met het oog op de omgang met klanten of het juist voorbereiden van je werkzaamheden. Je beantwoordt vragen hierover en voert natuurlijk ook praktijkopdrachten uit op school en in je leerbedrijf. De opleiding besteedt aandacht aan de volgende typen wanden en plafonds:

  • Vaste wanden en plafonds
  • Systeemplafonds
  • Demontabele wanden

Waar?

De opleiding tot plafond- en wandmonteur wordt niet op elke school aangeboden. Regionale Opleidingscentra mogen namelijk zelf bepalen welk onderwijs en opleidingen ze aanbieden. Maar door het land verspreid zijn er ROC’s en Opleidingsbedrijven waar je terecht kunt. We helpen je graag verder als je meer wilt weten. Vind jouw dichtstbijzijnde locatie hier, of vul het contactformulier in en dan zoeken we het voor je uit.

Opleiding Plafond- & Wandmonteur
Algemene informatie

Opleiding Plafond- & Wandmonteur

Opleiding: Plafond- & Wandmonteur
Niveau: 2
Leerweg: BBL
Duur: 2 jaar

Waarom kiezen voor een NOA Opleidingsbedrijf?

Bij NOA Opleidingsbedrijf Afbouw heb je baangarantie. Je wordt opgeleid door onze ervaren praktijkinstructeurs en leermeesters bij erkende leerbedrijven, die de kneepjes van het vak kennen en als geen ander weten hoe ze je dit kunnen leren. En wat zo mooi is aan plafond- en wandmontage? Het is een dynamische sector en je resultaat is direct zichtbaar. Met de toenemende vraag naar vakbekwame plafond- en wandmonteurs een verstandige keuze voor de toekomst.

Aanmelden

Meld je direct aan aan bij één van de NOA Opleidingsbedrijven.

Doorstroommogelijkheden

Met onze vervolgopleiding kun je jouw toekomst als echte vakman of vakvrouw nog verder ontwikkelen.