Plafond- en wandmonteur

Om te beginnen aan de niveau 2 opleiding heb je minimaal een diploma van het VMBO of de Entree opleiding nodig. Een bewijs dat je de eerste 3 jaren van de HAVO of het VWO goed hebt doorlopen, is ook voldoende. De beroepsopleiding plafond- en wandmonteur duurt 2 jaar.

Beroep

Een plafond- en wandmonteur monteert (onderdelen van) systeemwanden en -plafonds. Dit kunnen vaste systemen zijn, maar ook verplaatsbare. Als monteur werk je op wisselende locaties. Je bereidt jouw werkzaamheden voor, meet maten op, monteert (onderdelen van) de plafonds en/of wanden (met of zonder deuren) en brengt diverse hulpconstructies en voorzieningen aan. Ook maak je als plafond- en wandmonteur sparingen in wanden en plafonds voor lichtarmaturen of roosters voor de luchtregulatie.

Als goede afbouwer ben je goud waard!
Als goede afbouwer ben je goud waard!

Je werkt individueel of met een team aan projecten. Je moet dus goed zelfstandig, maar ook in teamverband kunnen werken. Bovendien is het werken conform de veiligheids- en milieuvoorschriften van groot belang. Ook is het belangrijk dat een plafond- en wandmonteur praktische oplossingen kan bedenken voor onverwachte problemen. Verder moet je goed op te hoogte blijven van nieuwe monteertechnieken en interieurtrends.

De opleiding

Via praktijkopdrachten en gastlessen maak je kennis met allemaal verschillende typen wanden en plafonds en ga je er zelf mee aan de slag. Hoe verder je in de opleiding komt, des te moeilijker de systemen worden. Zo word je opgeleid tot een breed inzetbare vakman. Bij de opdrachten zijn echte praktijksituaties het uitgangspunt. Je bekijkt deze situaties niet alleen vaktechnisch, maar bijvoorbeeld ook met het oog op de omgang met klanten of het juist voorbereiden van je werkzaamheden. Je beantwoordt vragen hierover en voert natuurlijk ook praktijkopdrachten uit op school en in je leerbedrijf. De opleiding besteedt aandacht aan de volgende typen wanden en plafonds:

  • Vaste wanden en plafonds
  • Systeemplafonds
  • Demontabele wanden
Opleiding Plafond- & Wandmonteur
Algemene informatie

Opleiding Plafond- & Wandmonteur

Opleiding: Plafond- & Wandmonteur
Niveau: 2
Leerweg: BBL
Duur: 2 jaar

Waarom?

Bij NOA Opleidingsbedrijf Afbouw heb je baangarantie. Je wordt opgeleid door onze ervaren praktijkinstructeurs en leermeesters bij erkende leerbedrijven, die de kneepjes van het vak kennen en als geen ander weten hoe ze je dit kunnen leren. En wat zo mooi is aan plafond- en wandmontage? Het is een dynamische sector en je resultaat is direct zichtbaar. Met de toenemende vraag naar vakbekwame plafond- en wandmonteurs een verstandige keuze voor de toekomst.

Waar?

Vind jouw dichtstbijzijnde locatie hier.

Aanmelden

Meld je direct aan aan bij één van de NOA Opleidingsbedrijven.

Doorstroommogelijkheden

Met onze vervolgopleiding kun je jouw toekomst als echte vakman of vakvrouw nog verder ontwikkelen.