Natuursteenbewerker

Om te beginnen aan de niveau 2 opleiding heb je minimaal een diploma van het VMBO of de Entree opleiding nodig. Om met een bbl-opleiding te kunnen starten, heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf.

Wat?

Tijdens jouw opleiding leer je alles wat je moet kennen en kunnen om een natuursteenbewerker te worden. Op school tijdens de lessen en natuurlijk in de praktijk. Dit betekent dat je onder andere alles leert over natuursteenbewerken (vaktheorie) en de soorten materialen. Ook houd je je bezig met tekenen, zagen en polijsten.

Als goede afbouwer ben je goud waard!
Als goede afbouwer ben je goud waard!

Natuursteenbewerker machinaal

Als natuursteenbewerker machinaal ben je vaak in de steenhouwerij aan het werk. Zagen, graferen, polijsten en frezen doe je soms met de hand, maar vaker met moderne machines.

Natuursteenbewerker ambachtelijk

Als natuursteenbewerker ambachtelijk ben je, naast de werkzaamheden in de werkplaats, meer buiten aan het werk. Je weet als natuursteenbewerker ambachtelijk bijvoorbeeld precies hoe je een monument op een graf moet plaatsen of hoe een gevelsteen van een oud grachtenpand hersteld moet worden.

Opleiding Natuursteen-bewerker
Algemene informatie

Opleiding Natuursteen-bewerker

Opleiding: Natuursteenbewerker
Niveau: 2
Leerweg: BBL
Duur: 2 jaar

Werken en leren tegelijk

Tijdens de bbl-opleiding Natuursteenbewerker werk en leer je tegelijk. Werken doe je vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf, hier ben je ook in loondienst. Bij je bedrijf voer je werkzaamheden uit die bij de opleiding horen en hier doe je ook je praktijkexamens. Eén dag in de week ga je naar school en de andere dagen ben je aan het leren bij je leerbedrijf.

Waar?

Er is maar 1 ROC waar je deze opleiding kunt volgen. Er zijn meer instanties die cursorisch onderwijs aanbieden, maar alleen bij ROC Midden Nederland kun je het officiële diploma niveau 2 behalen:

Locatie: ROC Midden Nederland, Harmonielaan 2 te Nieuwegein.

Doorstroommogelijkheden

Met onze vervolgopleiding kun je jouw toekomst als echte vakman of vakvrouw nog verder ontwikkelen.